Beter laat dan nooit!
Blijf op de hoogte en volg Wendela
23 September 2005 | Duitsland, Regensburg
Hallo Allemaal,
Een eerste update, ook al ben ik al een maand in Duitsland! Ik heb pas sinds deze week internet, dus daar heeft het ook wel iets mee te maken.
Het is hier in ieder geval heel erg gaaf!
Ik heb eerst een week met papa door Duitsland getoert, was een goede introductie.
We zijn in Hofgeistmar, Annaberg-Buchholz en Weimar geweest. Uiteindelijk zijn we samen naar Regensburg gereden. Ik heb hier een kamer in een groot studentenwohnheim. Eigenlijk zijn het 3 grote wohnheims naast elkaar die bij elkaar zo'n 1200 studenten herbergen, gezellig dus! Het semester is hier nog niet begonnen dus het is nog rustig hier en op de uni. Het semester begint in oktober en vanaf dan kan ik nog veel meer feestjes en gezelligheden verwachten!
Er is een grote groep Erasmusstudenten (uitwisselingsstudenten) die overal vandaan vandaan komen. Nederlanders zijn schaars, maar dat is wel goed voor mijn Duits (en engels) eigenlijk, dus mag niet klagen.
Regensburg is echt een prachtige stad, tevens een van de oudste steden van Duitsland. Ik zal nog wel een keer wat meer foto's maken, voor een beter beeld!
Mijn kamer is prima, heb een eigen wastafel en veel ruimte. Moet mn douche, wc en keuken met 3 anderen delen. Er is al 1 jongen hier, Daarmee kan ik goed opschieten. Ik trek regelmatig met mensen van mijn verdieping op, dat is bijzonder goed voor mn duits. Ze vinden het leuk om me te helpen.
Zo heb ik met een aantal studenten hier (allen duits) de keuken gerenoveert. We hebben een keuken voor de hele verdieping (32 man) voor feestjes en dergelijke. Dat was leuk!
Ik heb tot nu toe iedere avond wel wat te doen gehad. Soms (heel soms tot nu toe) sla ik alle uitnodigingen af en blijf lekker in mn kamertje. Ik lees op t moment het Bernini Mysterie (Dan Brown) in het duits... en dat is bijzonder spannend.
Ik ben ook op het Oktoberfest geweest. Ben nog niet overtuigt van het succes daarvan, maar mss laat ik me overtuigen om op een minder drukke dag het nog eens een herkansing te geven.
Het bier is hier overigens heerlijk, waarom iedereen het altijd over Heineken heeft is me hier volkomen onduidelijk!
Ik ben nu nog bezig met een taalcursus. De tijden daarvan zijn bijzonder gunstig, dus je kunt het je enigzins veroordelen iedere dag de hort op te gaan.
Mn vorderingen op het gebied van de duitse taal gaan goed, maar die naamvallen blijft een struikelblok.
Ga ik maar weer aan de studie, want maandag een test!
Liefs Wendela
Het is hier in ieder geval heel erg gaaf!
Ga ik maar weer aan de studie, want maandag een test!
Liefs Wendela
23 September 2005 - 17:56
Noortje (zusje):
Wendelaars!! Ben echt heel blij voor je dat t goed gaat daar..!! Ik mis je wel..!! Wil snel je cadeautje overhandigen! kusje.. en heel veel hartjes van Noor.. -
23 September 2005 - 22:12
Hanna:
Ha! Die discussie over Heineken gaan we hier in nederland nog weleens aan, goed te horen dat je het zo naar je zin hebt!! Hier al druk aan de studie en meteen aan de opdrachten + tentamens maar so far so good. Leuk wat van je te lezen/ zien.
Liefs -
25 September 2005 - 19:36
Else:
he Wendela,
wat leuk om je bericht te ontvangen, weet ik nu ook waar je zit.Zo te zien heb je het naar je zin!. De biermaat in Nederland zal je tegenvallen als je weer terug bent. Ik ben nu weer twee weken bezig en heb het wel naar m'n zin. Ben bezig te leren een webpagina te maken en ben vol bewondering van die van jou. Ik ben niog niet zo ver met die HTML commando's maar net het advies gekregen gewoon in word te werken of met MS frontpage. Wel leuk om te doen. Die huisgenoten van je zien er ook wel gezellig uit, je zal wel doodop zijn aan het eind van de dag door het worstelen met de taal?. Met Binx (onze teckel)gaat het uitstekend, de puppencursus zit erop en hij deed het geweldig 'voor een teckel"volgens de instructeur dus ga nu door voor het vervolg, twee keer per week best intensief. Ik geniet ervan en de kids ook. Sreeram is helaas komende maand veel weg naar Weimar en daarna dienst. Hij moet in November nog naar een congres in Houston maar als 'Rita'doorzet gaat dat misschien niet door.
Blijf me op de hoogte houden, ik spreek je
groeten van ons allen, Else