Schrijven
Blijf op de hoogte en volg Wendela
27 April 2009 | Duitsland, Tübingen
Gemiddeld bedenk ik 4 keer per week dat ik hier iets zou moeten posten. Meestal op de fiets.
Dan bedenk ik dat ik jullie deelachtig moet maken van het vervoer in Duitsland. Hoe mijn nederlandse rammelbak opvalt tussen die gekke high-tech fietsen met versnellingen en 3 remmen en een mandje achterop. Of ik denk na over die gekke oversteek-drukknoppen voor blinden, waarvan ik nog steeds niet helemaal begrijp hoe ze werken en waarom ze er soms wel zijn en soms niet. Soms wil ik schrijven over de auto's waar ze hier in rijden. Veel 'regionale' autos (Porsche, Mercedes Benz) natuurlijk. En hoe stom ze fietsers vinden, want die komen aan hun werkgelegenheid.*
Laatst bedacht ik onderweg van de plaatstelijke keet naar huis dat ik weer eens schrijven moest over de onbegrijpelijke duitsers. Over hoe deze doorgaans lelijke medemens een feestje viert. Waar de mannen met lange haren in een druilerige staart naar KEIHARDE rockmuziek van een of ander amateur bandje staren en tegelijkertijd met hun tenen wiebelen. En hoe ik ijverig in de weer ben geweest met verschillende van deze exemplaren te integreren. Tevergeefs, ik had waarschijnlijk de intrgratietechniek-voor-onbegrijpelijke-mensen** van mijn oud-huisgenootje Renee moeten toepassen, maar dat leek me toch niet zo geschikt voor het moment.
*zijspoormodus aan* In het kader van deze harde muziek vraag ik mij overigens ook wel eens af of wij richting doof evolueren. Je zou het haast zeggen met al die tetterharde volumes overal. Ik heb inmiddels 'Filterz' laten aanmeten voor mijn oortjes. Zodat ik weer veilig zonder knalgele herriestoppers naar feestjes kan gaan.*zijspoormodus uit*
Soms wil ik vertellen over mijn scriptiefrustraties en mijn concentratie stoornissen. Zeker nu de zon zoveel schijnt is het moeilijk gemotiveerd te blijven.
Meestal wil ik schrijven over mijn lief. Over hoeveel nachtjes ik nog tellen moet en over alle leuke dingen die we ondernemen. Over onze geplande vakantie naar Thailand, Laos en Cambodja, over onze feestjes, over onze boottochtjes en onze avonturen. Over de kriebels en het verliefd zijn en het missen en en en...
Maar eenmaal thuisgekomen zijn er 100.000 dingen die mijn gedachtes weer vastgrijpen en schrijf ik uiteindelijk niks.
Heb ik mijn gedachtes nou vandaag gewoon vast kunnen houden? Wauw...
* Porsche en Mercedes Benz zitten in Stuttgart
** Heeft niets met de Goed-Heiligman van doen hoor (grin)
Heb ik mijn gedachtes nou vandaag gewoon vast kunnen houden? Wauw...
* Porsche en Mercedes Benz zitten in Stuttgart
** Heeft niets met de Goed-Heiligman van doen hoor (grin)
04 Mei 2009 - 06:41
Arno:
Zeker weten, doof! Overigens kan de muziek bij een openluchtconcert nog weg. Grootste doofmaker is de autoradio. Hieraan word je ook zo vaak blootgesteld dat je oren niet de gelegenheid krijgen om te herstellen, dit in tegenstelling tot Rammstein of ander vertier.
Overigens: Niels 'kletst' al gezellig en vraagt naar je.
XX