Schloss Thurn und Taxis
Blijf op de hoogte en volg Wendela
01 Oktober 2005 | Duitsland, Regensburg
Lieve Mensen,
Vandaag heb ik toch iets moois gezien... Het Schloss Thurn und Taxis! Het is een mega 'kasteel' midden in Regensburg. Het heeft de afmetingen van Buckingham Palace en is werkelijk prachtig! Het gebouw bestaat uit verschillende delen en vleugels. De oudste stukken zijn vroeger (in de 'vroege' middeleeuwen geloof ik) een klooster geweest en heeft dus een lange geschiedenis. De Monniken zijn op een gegeven moment weggegaan (of gestuurd)en de Familie Thurn und Taxis heeft het gebouw grondig verbouwd en is het gaan bewonen. Nou is de familie Thurn und Taxis op zichzelf al een geschiedenis les waard. Het is een 'fursten'huis (u met umlaut, maar dat kent mn computer helaas niet) Ze zijn begonnen in de burgerstand, maar via allerlei promoties zijn ze uiteindelijk 'furst' geworden.. hip toch! Ze zijn erg rijk geworden door een postmonopolie in Beieren en Duitsland. Ze waren verantwoordelijk voor de post hier.. Het kasteel is werkelijk immens. Je vind er zowel romaanse, barokke, gotische als andere bouwstijlen in terug. Een rondleiding is meer dan de moeite waard. Helaas was onze 'gids' een beetje te laat dus werd onze rondleiding ingekort, maar het was in een woord geweldig!
Heel veel Barok en Rococco in de ruimtes. Geweldig wat een kroonluchters en spiegels en ander pracht en praal. Voor iedereen die ooit nog eens in Regensburg komt: dat moet je zien!!
Het mooie is dat het kasteel nog steeds bewoond en gebruikt wordt. Furstin Gloria woont in een gedeelte van het huis. In 1990 is haar man Furst Johannes overleden en sindsdien runt zij de toko. Over 3 jaar neemt haar zoon Albert het over, hij is dan 25.
Het is echt heel indrukwekkend... voor wie wel eens in Versailles is geweest, ik vond sommige ruimtes mooier hier. Dat zegt wat!
Maar goed, ik was onder de indruk en hoop nog eens een uitgebreide rondleiding te krijgen, want ik vind dat toch wel erg leuk en interessant!
Maar goed. Ik heb een prachtige poster van Lisse gevonden. Met een molen en tulpen. Moest hem gewoon hebben voor mn kamertje, beetje nostalgie en de mensen hier een beetje pesten! Dat we tulpen eten en in molens wonen.. hihi
Ik vermaak me hier nog steeds prima. De vele feestjes gaan je een beetje opbreken, maar dat schijnt bij het erasmusstudent zijn te horen. Vanavond ga ik lekker naar de bios, avondje relaxen en dan lekker mn mandje in! Heb er nu al zin in!
Ik heb trouwens een duits telefoonnummer: +4916093028844. Het is toch leuker als mensen je nummer ook daadwerkelijk weten! En ja, het is een lang nummer, maar het klopt echt!
Liefs Wen
Liefs Wen
02 Oktober 2005 - 09:11
Talitha:
Heey Wen,
Het klinkt allemaal super wat je meemaakt! Heel veel plezier..
Liefs,