Kapper
Blijf op de hoogte en volg Wendela
28 Oktober 2005 | Duitsland, Regensburg
Hallo mensjes over de hele wereld!
Wat is er toch aan de hand met naar de kapper gaan? Ik heb mezelf weken moeten overtuigen van de noodzakelijkheid van een bezoekje aan de kapper. Op de een of andere manier is naar de kapper gaan, zeker in een ander land niet zo makkelijk als het lijkt. De drempel om daadwerkelijk iets aan mijn ragebol te doen werd bijna iedere dag hoger. Maar vandaag was het dan zover. Ik had me voorgenomen om naar de kapper te gaan. Bijna had ik het weer tot na t weekend uitgesteld, maar dus toch niet. Na mijn ziek zijn ben ik zo euforisch dat ik weer beter ben, dat ik me een ander mens voel. En dat is eerlijk gezegd heerlijk!
Eerst maar naar de Uni gegaan vandaag. Daar mn cijfer voor mn sprachkurs test opgehaald. Een derde sehr gut, had natuurlijk niet anders verwacht. Dus mn algehele cijfer is ook een sehr gut. Ikke trots natuurlijk, dat mn eerste cijfer hier een sehr gut (oftewel een 1) is! Terwijl ik toch al glimmend door het leven ga vandaag, glom ik toen nog een beetje meer! 80 punten kon ik halen en ik had er 76... nou das best goed toch? en 2 stomme foutjes die ik beter had kunnen doen, maar kleinigheidje blijf je houden.
Toen een paar boeken gekocht en besteld voor een aantal vakken, ja ook dat moet gebeuren, maar mijn dag kon niet stuk en ik ben ook nog eens dol op boeken kopen.
Toen heb ik me naar de kapper vlak bij de uni gesleept, dat was een wat vreemd zaakje en ze hadden pas op dinsdag tijd voor me, terwijl de hele toko leeg was, maar ja. Ik zei dat ik nog wel zou bellen en peerde me snel! Op naar de binnenstad, daar hebben ze vast en zeker een kapper die me vandaag nog kan helpen. Als ik mn zinnen erop gezet heb dat mn haren geknipt worden, dan het liefst dezelfde dag nog! En ja hoor, niet zo gek veel later een kapper gevonden die ik er ook nog prima uit vond zien. En de prijzen waren voor duitse begrippen ook best ok. Dus ik ging het avontuur aan. Al die weken angst opbouwen voor de duitse kapper en eigenlijk is het precies hetzelfde als in Nederland. Je weet het niet he, met al die valse vrienden in de duitse taal. Mss betekent 'niet te kort' wel 'heel kort' ofzo.... En hoe leg je nou uit wat je precies wil en vooral wat je niet wil. Nou ik dacht het is nu of nooit, dus mn ogen dicht en gaan met die banaan! Eerst even kort vertellen wat ik wil. Met een beetje wijzen en wat woorden gooien komen we er hopelijk wel. Dan een overheerlijke hoofdhuid massage, ja daar doe ik het eigenlijk voor. Oh my, wat is dat toch heerlijk, dat wil ik wel iedere week. Goed dan, de schaar erin. Niet korter dan dat en toch een beetje lengte. Ik had ook ingewikkelde wensen dat kan ik niet ontkennen. Ze heeft het denk ik best goed geknipt denk ik. Ze zijn hier niet zo kweppig als in Nederland, wat jammer is, want dat was een goede oefening voor mn duits geweest. Maar goed, dan na he knippen. NEE ik wil er niks in, nee echt niet, nee hoeft niet, nee bedankt. Nou ok, dan alleen een heeeeeeel klein beetje mousse, nee heeeeeel klein beetje, nee geeeeen wax, nee, nou goed jullie krijgen het idee! Waarom moeten ze altijd god weet wat in je haar smeren? Mijn haar zit gewoon beter als ik er niks mee doe. Wel zo natuurlijk ook en het plakt dan niet zo vies! Dan gaat ze het fohnen, tjonge jonge. Wat is dat toch met kappers en fohnen. Waarom moet het altijd zo vreemd? Of ze het stijl mocht fohnen, ja dat mocht wel van mij. Als het haar lukt, want mij haar heeft een eigen willetje. Nou het resultaat van deze fohnactie is dat ik er al de hele dag uitzie of ik in een jaren 50 film figureer. Met van die mega naar buiten gefohnde haren. Dat was niet de afspraak!! Geen gezicht, maar hopelijk na de eerst volgende wasbeurt er weer uit. Ze heeft het zo zorgvuldig gedaan dat ik het er zo niet uitkrijg, ik wacht het wel af.
Nou achteraf was alle toestand rondom het bezoekje aan de kapper niet zo nodig, Maar het is voor mij toch altijd even wennen aan mn nieuwe coupe.. ik ben er nog niet zeker van wat ik vind, zeker niet gezien de idiote 50's look. Maar krijg uitsluitend positieve reacties, dus we zien wel!
Vanavond heb ik weer een leuk erasmusfeestje, dus dan neem ik de proef op de som.
Morgen naar de bios en zondag een firefly marathon (firefly is een of andere sci-fi serie) Dus mijn weekend is weer gevuld.
Zijn jullie weer op de hoogte!
Veel liefs! Wen
Zijn jullie weer op de hoogte!
Veel liefs! Wen
28 Oktober 2005 - 16:13
Wen:
Ik ben persoonlijk heel trots op het vernieuwde uiterlijk van mn site! Dit kwam het dichtst in de buurt! En oja, de keuken is af! Ik maak snel wat foto's -
29 Oktober 2005 - 11:40
Renee: