Leberkaese - Reisverslag uit Regensburg, Duitsland van Wendela - WaarBenJij.nu Leberkaese - Reisverslag uit Regensburg, Duitsland van Wendela - WaarBenJij.nu

Leberkaese

Blijf op de hoogte en volg Wendela

08 November 2005 | Duitsland, Regensburg

Ben ik weer,

Na twee maanden twijfelen en regelmatig met een vreemd gevoel naar een onbestemde homp vlees staren heb ik de stap gewaagd! Ik heb mijn eerste Leberkaesesemmel gegeten. Het is een homp vlees die er een beetje uitziet als een mislukt brood. De naam belooft ook al niet veel goeds, maar ik moet eerlijkheidshalve bekennen: het smaakt heerlijk! Het is warm (ook al zoiets)en ze snijden het ter plekke van de homp af. Met wat mostert op een broodje is het echt wel lekker. Ik vraag me maar niet af wat erin zit, volgens mij vergaat je eetlust dan weer. Maar om de smaak hoef je het niet te laten. Je kunt deze lekkernij overigens overal krijgen hier. Schijnt iets typisch beiers te zijn, heb me tot gisteren ook regelmatig afgevraagd of ik het zou willen eten. Maar goed, ik wilde mijn avontuur toch even met jullie delen.
Liefs Wen