Down Under
Blijf op de hoogte en volg Wendela
05 Mei 2008 | Australië, Sydney
Here I am! In the land down under....
Het is hier FANTASTISCH! Ik ben zaterdagochtend aangekomen in Sydney. We hadden wat vertraging en it takes ages om het land in te mogen. Ze checken ongeveer alles (of doen alsof).
Wil graag meer foto's plaatsen, maar het kost tijd en die tijd neem ik er op dit moment niet echt voor. Misschien lukt het me later deze week om er nog een paar op te zetten.
Heb een krankzinnig programma. Ik logeer bij Jim and Ingrid. De familiegeschiedeins gaat terug tot mijn grootouders en Ingrids vader die heel hecht waren. Erg leuk om gezichten bij de namen te hebben en ze nemen me geweldig op sleeptouw.
Vrijdag heb ik nog even genoten van de spa in Le Meridien. Na mijn aankomst zaterdagochtend zijn Jim en ik meteen doorgegaan naar de Eastern Creek Racetrack (daar pas ontbeten). Daar waren ze aan het racen. Erg leuk! Snelle, mooie en vaak oude auto's! En lekker in de zon. Hoewel ik het hier koud vind (23 graden) is het heerlijk in het zonnetje.
Na Eastern Creek zijn we naar de Blue Mountains vertrokken. Wentworth Falls Lookout, Echopoint (Katoomba) en Evans Lookout... door Mt. Victoria en weer terug naar Sydney. 's Avonds ben ik met Ingrid meteen doorgereden naar de farm van haar zus vlak bij Bulahdelah (2,5h drive boven Sydney). Daar hadden we een fijne BBQ en een prachtige sterrenhemel. Mijn eerste 'Roo's' (kangaroo's) gezien, Cattle gezocht (en teruggebracht), paarden... Countrylife! Echt mijn ding!
Zondag eind van de middag teruggereden en 's avonds weer in Pymble (Sydney) gegeten. Toen uitgbreid over mijn verdere reisplannen gesproken en een documentaire over Parrots gezien. Echt geweldige dieren! Je ziet ze ook echt overal.
Vandaag ben ik met Jim en een vriend van hem meegegaan naar hun zeiljacht. 16,5m boot waarmee ze al enige races gewonnen hebben. De mannen moesten nog wat frummelen terwijl ik op het dek van de zon genoot. Daarna zijn we nog een paar uur gaan zeilen richting Lion's Island en zee... toen omgekeerd. Nu ga ik nog wat frummelen en mijn dag van morgen uitzoeken.
Plan is om naar Manley te gaan, Daar de omgeving te zien. Ferry naar Sydney te nemen en het centrum (Operabuilding, HarbourBridge, Rocks, enz). Daar de middag doorbrengen en savonds SALSAAAAAAAAA!
Woensdag en/of donderdag ga ik de beaches ten noorden van Sydney aan een nader onderzoek onderwerpen en naar de Dierentuin (en/of Aquarium).
Vrijdagochtend vlieg ik naar Perth. Ik heb een globaal plan voor de komende 3 maanden. Dat resulteert in een haast onbetaalbare reis, maar dan wel op twee manieren onbetaalbaar!
It'll work out! Je leeft maar 1 keer (hou ik mezelf nu even voor)
Kuskuskus Wen
It'll work out! Je leeft maar 1 keer (hou ik mezelf nu even voor)
Kuskuskus Wen
05 Mei 2008 - 08:11
Ekkie:
Wennie! Je bent in Sydney! Is het niet een fantastische stad!! Je moet absoluut naar miss (of mrs?) maquiry chair gaan (daar heb je een fantastisch uitzicht op the opera house en the harbour bridge tegelijk). Kom je door de route door de botanische tuinen te nemen en dan een paar trapjes omhoog te lopen, is heel leuk! Manley is ook super leuk, veel leuke winkeltjes enzo! En vanuit de zoo (tongara ofzo?) heb je ook echt een leuk uitzicht op de stad. Maar wat je echt niet kan missen is watson's bay! Daar heb je lekkere terrasjes en kom je met dezelfde boot die je ook naar de zoo brengt! Anders moet je maar ff kijken op ekkiespekkie.web-log.nl als je nog wat ideeen wilt opdoen. Wat onwijs jammer dat je maar zo kort in Sydney blijft! Maar je gaat toch wel weer terug he?? Ik ben zoooo onwijs jaloers!!! Zit hier op mn kamertje aan scriptie te werken... Maar lieve Wennie je hebt het verdient echt waar! Ik hoop dat je net zo verliefd op Australie gaat worden als ik!!!
xxx -
05 Mei 2008 - 08:27
Pappa:
ma. 05.05,10u17
nadat we net onderbroken werden door een storing op Skype ( bij mij kwam daarover ook een melding op het scherm!)vond ik een nieuw bericht "Down under".
Ik ben er zeker van, dat je het heerlijk hebt. Jim en Ingrid zijn heel lieve mensen. Echter,ik merk dat ze nogal wat moeite voor je doen. Onthoud daarbij wel één oude wijze raad: "Never overstay your welcome". Een fijne tijd verder.
Het Aquarium in Sydney is wat mij betreft een "must".
Liefs ,
pappa -
05 Mei 2008 - 08:38
Hanna:
Wowwie... ik droom even weg met je verhaal... om zo weer lekker terug te keren naar mijn supergekoelde werkplek. Want vandaag = bevrijdingsdag = tot mijn grote schrik maar 1 keer in de 5 jaar een nationale feestdag. Lekker aan het werk dus, ook fijn :P.
Als ik jouw leventjes op dit moment lees mag je best meerdere keren leven :D.
Geniet Dikke zoen!! -
05 Mei 2008 - 08:41
Wilco:
haha cool, dat klinkt allemaal weer goed! Dikke kus vanuit nederland! -
05 Mei 2008 - 09:04
Renee:
Blijf genieten!! Kus -
05 Mei 2008 - 12:50
Anneloes:
zeker wen je leeft maar 1 keer, en later werk je nog lang genoeg voor je centjes!!!
geniet ervan
kus loes -
05 Mei 2008 - 13:25
Hannes:
Hey Lieverd,
Wat super leuk dat je het zo overduidelijk naar je zin hebt! Geniet er zeker van want idd.......je leeft maar 1 keer!!
Kus Han -
05 Mei 2008 - 17:38
Noor:
Thats the spirit! Geniet ervan en ik hou van je! -
06 Mei 2008 - 09:37
Rob:
Goed dat je een voorspoedige reis hebt gehad. Veel plezier daar in de aankomende winter! Dikke zoen. -
06 Mei 2008 - 10:10
Gabi:
Wenwen! Leuk wat je allemaal doet zeg!! Geniet ervan!
kus Gaab