Sinterklaas - Reisverslag uit Tübingen, Duitsland van Wendela - WaarBenJij.nu Sinterklaas - Reisverslag uit Tübingen, Duitsland van Wendela - WaarBenJij.nu

Sinterklaas

Blijf op de hoogte en volg Wendela

08 December 2008 | Duitsland, Tübingen

Ook al was ik dit jaar niet in Nederland voor Sinterklaas. Het feest van de goed heiligman is mij niet ontgaan. Tot mijn grote vreugde uiteraard, want de viering op (en rond) 5 december behoort tot mijn favoriete momenten in het jaar.

Ik heb helaas geen mooie sinterklaasavond met mijn jaarclub kunnen vieren en ook de bewerkelijke surprises ontbraken, maar er zijn toch een hoop dingen doorgedrongen in het Zuid-Duitse land. Zo kwamen er twee lieve vriendinnetjes op bezoek vorig en afgelopen weekend. Nu is dat op zich al een fijn cadeau, maar ze waren ook nog voorzien van thee, pepernoten, kruidnoten, marsepein, enz.

Vorig weekend kon ik me dus na een bezoek aan de Esslinger Weihnachtsmarkt laven aan een heerlijk kopje sterrenmunt thee en in het Nederlands bijkletsen over alles wat belangrijk en minder belangrijk is in het leven.

Ook afgelopen weekend heb ik mij niet verveeld. Zo hebben we er een paar heerlijk Hollandse dagen van gemaakt met Hutspot, pepernoten, kruidnootjes, enz. Er sotnd op 6 dec. Sochtends zelfs een schaaltje met Lebkuchen (soort taaitaai in chocola, typisch Duits...) marsepein, een chocosinterklaas/kerstman en mandarijntjes voor mn deur (bij gebrek aan een open haard). Mijn huisgenoot heeft helemaal door wat de bedoeling van Sinterklaas is, ik kan het alleen maar stimuleren!

En alsof het nog niet genoeg was is Sint vandaag wéér op bezoek geweest. Nadat ik Talitha om 6.30 op de trein had gezet en naar college was geweest stond er bij thuiskomst een doos voor de deur van mijn woning. De Piet heeft waarschijnlijk niet gesnapt waar hij naar binnen kon, aangezien de schoorsteen ontbreekt, tragisch! Hoewel ik begreep dat ze hier in Duitsland cadeautjes naast de oven zetten… nou nee dát is eenvoudig voor de Pieten… hoe kom je nou door de oven een huis binnen?

Anyway… Een pakje dus voor mn deur. En tot mijn grote pret zaten er gedichten in, en een pure chocoladeletter, muizen, kikkers, pepernoten, cadeautjes! Was als een kind zo blij. Stond te juichen in de keuken. Nu zijn alle berichten uit NL geweldig, maar pakjes uitpakken voelt echt als Sinterklaas!

Natuurlijk heb ik me de afgelopen tijd niet enkel met Sinterklaas bezig gehouden. Na het laatste bezoek van mijn geliefde zijn ook nog twee vriendinnetjes Tübingen komen verkennen. Dat was natuurlijk hartstikke gezellig! In deze tijd van het jaar kunnen kerstmarkten niet ontbreken en afgelopen dagen was er in Tübingen zelfs een heus Chocolade-festival. Zes dagen vol chocoladebrokken, -lollies, -melk, -bonbons, -spagetti, -crepes, enz. Ik heb nog nooit zoveel chocola bij elkaar gezien. Maar het was absoluut een amusante ervaring.

Inmiddels tel ik de dagen tot ik weer naar NL ga. Nog 11 nachtjes om precies te zijn en dan sta ik op Nederlandse, resp. Rotterdamse bodem. 17 dagen vol geliefde, vrienden en familie. Ik kijk er naar uit.

Nu ga ik nog even hard aan de studie, want mn eerste tentamens komen er heel erg snel aan en er hangt toch wel veel vanaf.

Liefs en tot snel!

Wen

• 08 December 2008 - 14:13

Hanna:

Wat een verrassingen allemaal en lekker eetfestijn... de highlights heb je ook in het oosten van de wereld te pakken ;).

Gezellig dat je alweer bijna (even) terugbent, zin en tijd om te meeten? Hoor graag van je! (en stuur ik mijn smsjes nou naar je goede nr. of laat ik al je huisgenoten in het ongewisse over de via de huisfoon gestuurde nederalndse teksten?)

Kus!

• 08 December 2008 - 14:23

Marit:

hoi wen,

leuk te horen. een echte sinterklaas. ik heb gisteravond het gevierd bij lars. leuke avond en leuke kado's. heb weer iets moois om mee te pronken van lars, en hij van mij. dat zul je met kerst wel zien.
    goed dat alles zo goed vergaat. en surprisee....

we both are there at christmas evening!!! lars en me! hahaha

ja, veel geregel en geschuif maar kwam zo net allemaal toch nog goed.

kwam rutger nou ook? omdat ik hoorde dat we met 6 waren maar ik dacht 7?

xxxxxx tot snel, want 11 nachtjes zijn zooo voorbij.

wij komen je zeker ook nog in je tijd daar opzoeken. heb er nu al echt zin in.

• 08 December 2008 - 17:24

Anneke:

fien verlangt naar je...
    ze zoekt nog een logeeradres voor 27 dec tot en met 3 januari...
    dikke zoen!
    anneke

• 08 December 2008 - 21:20

Marleen:

klinkt erg lekker allemaal!
    Ben blij dat de Goedheiligman je niet is vergeten, het is ten slotte de gezelligste avond van t jaar! Veel succes met de laatste loodjes voor kerst...

kus en tot gauw

• 11 December 2008 - 22:29

Talitha:

Ik vond het een heerlijk Holland en feestelijk weekendje. Doet me denken aan onze vakanties op de camping, maar dan met heel veel chocolade...

Dikke knuffel